Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 28.8.- 5.9. – katso viikon tempaukset ja tapahtumat

26.8.2021 - 15:54 / Yleinen Liikunta

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 28.8.-5.9.2021. Pyöräilyviikon päätavoite on kannustaa ihmisiä pyöräilemään tuottamalla myönteistä näkyvyyttä ja innostavia tapahtumia sekä muuta toimintaa, joka nostaa pyöräilyn esille eri paikkakunnilla. Mukaan voivat lähteä kaikki yritykset ja yhteisöt.

Viikon aikana on erilaisia teemapäiviä pyöräilyyn ja liikuntatoimi kannustaakin ja kampanjoi päivien teemojen mukaisesti kaikkia pyöräilemään. Keskustassa on runsaasti pyöräteitä ja sivukylien mahtavat hiekkatiet kelpaavat matkailijoillekin tutustumaan Keuruuseen ja mahtavaan maalaismaisemaan pyörän selässä. Pyöräily on erinomainen ja helppo ekoteko ja hyötyliikuntamuoto.

 

Kaikilla on mahdollisuus osallistua muutamaan paikalliseen tempaukseen.

Perhepyöräilypäivä sunnuntaina 29.8. – Lähde Saapasjalkakissan reitille (2,6km) tai temppuile parkilla ja radalla

Vaihtoehto A) Saapasjalkakissan reitti (2,6km)

Ohjeet: – Lähde seuraamaan alla olevaa Google-maps karttaa ja selvitä vastaukset perheen kanssa alla oleviin tehtäviin. Reittiä voi seurata omalla puhelimella Google Maps-sovelluksella. Reitti alkaa ja päättyy Ahtolan satamaan. Satamakahvila on sunnuntaina viimeistä päivää auki klo 12 alkaen.

Tässä tehtävät reitille:

A) Lähtö: Käy katsomassa, onko Elias Lönnrot paikalla?
B) Lapinsalmen tunneli: Huhuileeko pöllö tunnelissa takaisin jos huhuilee?
C) Kirjaston ranta: Minkä eläimen patsas on rannassa?
D) Keskusaukio: Mikä kala hyppää altaasta?
E) Aurinkolinna: Pidä leikkihetki Aurinkolinnassa.
F) Maali: Palaa Ahtolan satamaan loppu mehuille ja kahveille (avoinna klo 12 alkaen)

 

Lataa maksuton reittikartta tästä: Saapasjalkakissan-reittikartta

Vaihtoehto B) Temppuilua parkilla ja radalla

Lähde temppuilemaan Skeittiparkille tai pyöräilyradalle Tervan nurmikentän päähän. Lue lisää skeittiparkista: https://keuruunvapaa-aika.fi/palvelu/skeittiparkki/

Sähköpyöräilypäivä on maanataina 30.8.  Tule testaamaan kaupungintalolle sähköpyörää ma 30.8. klo 14-17. Saat myös hyviä vinkkejä pyöräilyreitteihin ja pyöräretkeilyyn.

 

 

 

 

 

Pyörällä töihin päivä on tiistaina 31.8. Reippaile hyötyliikuntaa ja saat mukavasti liikuntahetken työmatkalle. JOs työmatkasi on kovin lyhyt voi kiertää pidemmän reitin kautta tai jos se vastaavasti on pitkä, voit hyötyliikkua vaikka loppumatkan kävellen jättämällä autosi etäämmälle. Jos kuljen yleisillä, niin mieti pystytkö silloinkin osan matkaa kulkemaan pyörällä.

 

 

 

 

Pyörällä kouluun päivä on keskiviikkona 1.9. Koulujen läheisyydessä saatat saada vapaa-ajanpalvelujen palkintojen jakajalta pienen kannustuspalkinnon pyöräilemisestä. Muista kypärä ja heijastin! Koulut voivat kannustaa kaikkia pyöräilemääm kouluun ja näin saadaan lisää aktiiivisuutta myös koululaisten arkipäivään.

 

 

 

 

Pyörällä treeneihin päivä on torstaina 2.9. Heitä varustekassi selkään ja ota alku- ja loppuverkat polkemalla. Kannustakaa seurat tulemaan treeneihin pyörällä!

Treenit pyörällä! 2.9.  klo 18 Tervan liikuntapuistosta lähdetään tekeillä olevaa runkoreittiä pitkin käymään Hotelli Keurusselällä. Reittiä pystyy muokkaamaan lähtijöiden mukaan joko maastoreitiksi tai tavallisella pyörällä ajettavaksi. Mäkeä kuitenkin on jonkin verran ja hiekka/ hyvin ajettavaa kärrytietä joka tapauksessa, joten vähän täytyy pyörästä löytyä vaihteita ja jalasta voimaa. Leppoista vauhtia kuitenkin ajellaan.  Hotellilla voi ottaa virvokkeita omaan piikkiin. Retken kesto n. 2h. Lisätietoja Heli Peltola p. 040872753

 

 

Pyörällä kauppaan teemapäivä on perjantaina 3.9. Viikolopun herkkuostokset mahtuvat hyvin repppuun tai koriin, jolloin voit ne ostokset käydä tekemässä pyöräillen.

 

 

 

 

 

Pyöräilyviikon la 4.9. teemapäivä on Pyörämatkailu.
Pyörämatkailun noste on ilahduttavasti monipuolistanut myös pyörämatkailutarjontaa. Pyöräretki voi tarkoittaa päiväretkeä naapurikuntaan tai pidempää pyöräreissua useampaan kohteeseen.

Eri puolilta Suomea löytyy pyörämatkailukohteita moniin tarkoituksiin ja tarpeisiin. Maastopyöräily-, retki- ja maantiepyöräreitit sekä BMX-radat ja bike parkit kutsuvat polkemaan. Pyöräilypäivää voi viettää myös kaupungin nähtävyyksiin, kahviloihin ja muihin palveluihin tutustumalla. Alla voi olla oma tai vuokrattu pyörä.

 

 

Pyöräilyviikon päättää sunnuntain Ikäihmisten pyöräilypäivä 5.9.  Ikäihmisille pyöräily on erinomaista kestävyysliikuntaa, joka ylläpitää toimintakykyä ja terveyttä. Polkupyörä tarjoaa mahdollisuuden itsenäiseen liikkumiseen, jolla voi parhaimmillaan olla todella suuri ja voimaannuttava vaikutus hyvinvoinnille. Pyöräily on edullinen liikkumisvaihtoehto, johon ei tarvita ajokorttia. Ulkoilu tuo vaihtelua ja virkistystä ikäihmisten arkeen ja sähköpyörän monet versiot tarjoavat fyysisesti kevyemmän vaihtoehdon perinteiselle polkemiselle.

 

 

 

Lisätietoja pyöräilystä Keuruulla