Erämaapäivät 19.-20.8.2023

Erämaapäivät kutsuvat jo viidennen kerran nauttimaan kiireettömästä tunnelmasta Keuruun Pihlajaveden kylälle. Pihlajaveden retkeilyreitit koostuvat kokoavasta Pihlaisselän ympäri kiertävästä 60 km Callen –kierroksesta sekä siihen liittyvistä lyhyemmistä 7-18km reiteistä. Reitit ovat monipuolisia pyöräillen, jalan tai meloen kuljettavia. Lauantaina järjestetään myös ohjattuja retkiä. Muutoin omatoimiretkeilijöille on karttoja tarjolla tapahtumakeskuksissa Sahanrannassa ja Karansalmen kylätalolla.

Kylän eri toimijat ja kohteet ovat järjestäneet useita luontoon ”metsät ja veet” teemaan liittyviä näyttelyitä. Myös seurakunta ja museo ovat mukana esittelemässä kirkkoja ja erityisen kiehtovaa vanhaa Rekolan hautausmaata. Leirisaaressa lämpiää uikkarisauna lauantaina.  Erämaakirkko on suosittu matkailukohde, jonka erityinen tunnelma kannattaa käydä aistimassa paikan päällä. Erämaakirkolla on lauantai-iltana erittäin tunnelmallinen iltahartaus, jonne voi kulkea hämärissä Sahanrannasta ohjatusti meloen tai kävellen. Erämaapäivät päättyvät sunnuntaina klo 15 alkavaan Emilia Lajusen musiikkihetkeen Erämaakirkolla.

Viihdeohjelmaa on tarjolla lauantai-iltaan Humpuuki teatterin Turistimatka näytelmän sekä Sahanrannan Karaokeillan merkeissä. Myös lapset viihtyvät Erämaapäivillä. Lapsille on talutusratsastusta, lyhyt Koivumäenkatajan luotopolku. Sahanrannan lapsiystävällinen uimapaikka ja mukava ympäristö houkuttelevat viihtymään pitemmänkin aikaa. Kylälle on kunnostettu juuri frisbeegolf kenttä, joten avajaisia vietetään siellä kisojen merkeissä.

Tarjoilua ja taukopaikkoja on sekä retkeilyreittien varrella että kohteissa useita. Mm. Korpikirjaston kävijöille on tarjolla myös kahvilapalveluita, lauantaina Karansalmella on soppatykkiruokailua lauantaina ja Sahanrannassa kyläyhdistyksen makoisat itsetehdyt tuotteet vievät pitemmän reitin retkeilijältäkin nälän.

Erämaapäivistä on muodostunut useiden eri toimijoiden monipuolinen retkeily- ja kulttuuritapahtuma. Sisältöä tapahtumaan ammennetaan erityisen runsaasta paikallisesta historiasta, kulttuurista, kyläläisistä ja erämaaluonnosta.

 

Toivotan kaikki tervetulleiksi Erämaapäiville!

 

Lisätietoja tapahtumasta www.eramaapaivat.fi

 

Tied. Tapahtuman koordinaattori Heli Peltola p. 040-8272753, heli.peltola@keuruu.fi