Mitä sä välität- Hyvää vai pahaa?

15.11.2023 - 15:51 / Yleinen Nuoriso

Keuruun Nuorisopalveluiden, seurakunnan nuorisotyön, Multian 4h yhdistyksen, mediaportaat hankkeen sekä yhteistyössä yläkoulujen  jo perinteeksi muodostunut uusi teema kampanja on tänä vuonna ihmissuhteet teemaan sloganilla ”Mitä välität? Hyvää vai pahaa?”. Kampanjalla herätellään nuoria siihen, miten toisille puhutaan, mitä viestejä ja kommentteja laittavat someen, minkälaisia tunteita ja asenteita välitetään ja mitä hyvää itselle välitetään omien valintojen kautta. Kannustetaan ennemmin välittämään itselle sekä toisille hyvää pahan sijaan.

Kampanjan tiimoilta jalkaudutaan marraskuun aikana sekä Keuruun että Haapamäen yläkouluihin. Kampanja jatkuu koko lukuvuoden kevääseen asti. Kouluille jalkautumisen lisäksi hyödynnämme tänä vuonna myös wilmaa viestinnässä ja laitamme nuorille sekä vanhemmille tiedoksi viestejä eri aihealueista kerran kuussa otsikolla ”Mitä välität?”. Jokaisesta teemasta teemme myös erillisen julisteen.

Vaikka kampanja on nuorille suunnattu, voi jokainen meistä miettiä mitä hyvää päättää välittää eteenpäin. Voimmeko olla yksi turvallinen aikuinen kuuntelemassa lasta tai nuorta ja kysymässä mitä sinulle kuuluu? Voimmeko huomata ympärillämme hyvää ja antaa siitä kiitosta? Olla asettamassa turvallisia rajoja, jos huomaamme ympärillämme että lapset ja nuoret hakevat rajojaan? Vanhassa sanonnassa “koko kylä kasvattaa” on tärkeä viesti, yhdessä voimme vaikuttaa lasten ja nuorten hyvinvointiin välittämällä hyvää <3

Lisätietoja kampanjasta:

Nuorisopalveluiden vastaava Niina Savilahti p. 040 5126 348 tai niina.savilahti@keuruu.fi