Kansainvälisyys

Maailma on iso paikka ja nuorisopalvelut suositteleekin katsomaan asioita välillä laajemmalla näkökulmalla. Kansainvälisyys ei ole aina lähtemistä ulkomaille. Se voi näkyä ihan paikallisestikin esim. netin, kirjeiden, kohtaamisten, kirjojen, television jne. kautta. Jos maailma kuitenkin kutsuu niin mahdollisuuksia on paljon. Ulkomaille voi lähteä vapaaehtoistöihin, Au Pairiksi, opiskelemaan tai vaikka InterRailille. Kurkkaa linkkilistasta kansainvälisyyden alta nettisivuja ja pääset alkuun. Neuvoa annetaan myös nuorisotiloilla.

EVS

EVS eli Europian Voluntary Service on kansainvälisen vapaaehtoistyön ohjelma nuorille. Se tarjoaa nuorille mahdollisuuden tehdä ulkomailla työtä, josta on hyötyä paikalliselle yhteisölle. Vapaaehtoiset saavat kansainvälistä kokemusta ja pääsevät tutustumaan uuteen elämäntapaan ja kulttuuriin. Vapaaehtoistyöskentely toisessa maassa antaa työkokemusta, mahdollisuuden oppia uuden kielen ja kasvattaa nuoren sosiaalisia ja kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen taitoja. Eivätkä tehtävät edellytä erityistä kielitaitoa tai koulutusta.

Keuruun nuorisopalvelut toimivat Youth in Action -ohjelman kautta kansainvälisen vapaaehtoistyön lähettävänä ja vastaanottavana tahona. Voimme siis lähettää nuoria 18–30-vuotiaita vapaaehtoistyöhön ulkomaille Youth in Action rahoittamana ja myös vastaanottamaan vapaaehtoisia meille töihin. Lisää tietoa EVS-vapaaehtoistyöstä ja muista Youth in Action ohjelmista löytyy nettisivuilta cimo.fi ja maailmalle.net.

Vapaaehtoistyö voi olla esimerkiksi                                                               

  • kansainvälisyyskasvatusta iltapäiväkerhossa
  • päihteiden vastaisen kampanjan suunnittelua
  • monikulttuurisuustyötä draaman avulla
  • ympäristöprojektiin osallistumista
  • työskentelyä nuorten työpajalla
  • vapaa-ajanohjausta kesäleireillä
  • tai muuta nuoren osaamista kehittävää ja riittävän vaihtelevaa työtä

Ota yhteyttä

Kiinnostaako kansainvälinen toiminta? Ota yhteyttä Annikaan!

Nuoriso-ohjaaja
Annika Korpinen
annika.korpinen@keuruu.fi
040 717 3451