Keurusselän Liikuntapuisto – Keurusselkä outdoor activitypark

Keurusselän Liikuntapuiston video

 

AKTIVITEETIT – Activities

Alueella on erinomaiset mahdollisuudet omatoimiseen ulkoiluun tai tapahtuman järjestämiseen. Katso yhteystiedot alueen ja rakennusten varauksiin rakennusten kohdasta.

Ajankohtainen latuinfo

 

Ulkoilureitit – Routes

Turvallisuusasiakirja (pdf)

Alueella runsas ulkoilureittiverkosto. Reitit antavat mahdollisuuden liikkua oman kuntotason mukaisesti kaikkiaan n. 80 km mittaisella verkostolla. Reittikartta ja reittimerkinnät lähtevät heti liikuntapuistoon saavutaessa ylikulkusillan vierestä. Stadion alueella ja sen läheisyydessä kulkee myös runsaasti reittejä. Alusta on pääasiassa hyväpintaista kivituhkaaa Montosvuoren ja Peurunniemen reitillä. Muut reitit ovat polkuja.

– Montosvuoren lenkki liikuntapuistosta 8,5 km  (valaistu klo 21.00 saakka) ja Peurunniemen lenkki liikuntapuistosta 5,7 km( kts. kartta alla)

– Hotelli Keurusselkään suuntaan valaistu yhdysreitti n. 1,2 km. Hotellilla lisäksi retkeilyyn polut ja lähiladut sekä jäälatu Keuruun keskustaan 7 km. Hotellin laivarannasta lähtee myös n. 2,5 km luontopolku, jossa on luontotauluja. Kartta ulkoilureiteistä (pdf) ja Hotelli Keurusselän sivut

– ulkoilureiteillä voit juosta, kävellä, sauvakävelyä ja pyöräillä kesäisin. Varsinkin pyöräilyyn sopivaa urastoa on ent. Varuskunnan harjoitusalueella Kolhon tien toisella puolella runsaasti. Liikuntapuistosta on urayhteys sinne. Maastokartta -sovellus on kätevä apu merkitsemättömien urien seuraamiseen. Internetistä löytyy myös pyöräilyreittejä Jälki -sivustolla.

-Keuruun keskustasta on pyörätie Keurusselän liikuntapuistoon 8 km

– Ensilumenlatu 1,5 km (perinteinen/luistelu) keinolumetettu latu-ura stadionalueella (ajankohta määritetään vuosittain)

– alueesta on 2019 päivitetty suunnistuskartta. (Keuruun Kisalijat/suunnistus). Alueella on kiintorastiverkosto. Kiintorastikartta 2020 (pdf)

 

Hiihtolatukartta (tulostettava pdf)

Kesäkartta (tulostettava pdf)

 

Frisbeegolf – Discgolf

9 väyläinen helppo (valmistunut kesällä 2020)
-maksuton, vain kesällä käytössä, Keurusselän frisbeepuisto 9 väylää (pdf)

18 väyläinen haastava (valmistunut 2019 kesällä)

-maksuton, vain kesällä käytössä, Keurusselän frisbeepuisto 18 väylää (pdf)

-videoesittely

 

Ampumahiihtotaulut – Biathlon

– 30 paikkainen ampumahiihtorata

Hiekkakenttä, pallokenttä – playarea

– ampumapaikan edessä kivituhkapintainen kenttä jalkapallo maaleineen
– palloilulajit, näytökset, kisat jne.

Seikkailurata – Actiontrack near campfireplace


– rata soveltuu aikuisille ja lapsille, sijaitsee liikuntapuiston laavun läheisyydessä

 

Laavu, nuotiokatos -campfireplace

– Polttopuita nuotiopaikalla

 

Pulkkamäki

on lähellä laavua stadion alueen pohjoispäässä. Pulkalla voi laskea stadionalueella, kun näkyvyys on hyvä ja ei aiheuta vaaratilanteita muille kulkijoille ja itselleen.

 

Pilkkakota -campfireplace

– n. 7 km päässä Valkealahden kyläyhdistyksen ylläpitämä Pilkkakota kartta/map

– puut on, –Pilkkakodan geokätkö/geocaching

Peurunniemen laavu -campfireplace


-Peurunniemen reitin varrella, puut on.
Peurunniemen laavu kartta/map

Maastokirkko -outdoor church

– sijaitsee liikuntapuiston alueen vastapäisessä rinteessä

 

Elämyksiä ja retkipalveluita – guide

– palvelutuottaja: Eräopas Markku Jokelan sivuille

RAKENNUKSET –Buildings to hire (no accomodation)

Keurusselän Liikuntapuiston alueella on kolme tasokasta rakennusta, huoltotila- ja kahvilarakennukset sekä sauna- ja kokoustilat. Rakennuksia ja alueita voi tiedustella liikuntatoimesta p. 040 827 2753. Sompala-rakennukseen voi tehdä varaushakemuksen myös suoraan tilavaraukset -sivulla.

SOsompala-sisaMPALA on iso päärakennus, josta löytyy kokoustila keittiöineen (40 hengen astiasto), 2 peseytymistilaa saunoineen, kuulutustilat laitteineen. Alueella on vapaa langaton wlan -yhteys.
Rakennuksessa on lisäksi selostamo- ja toimistotilat.

TÖYSSYTUPA on ns. hiihtomaja tyyppinen kahviorakennus (133 m²), joka soveltuu myös kokoustilaksi. Tila sisältää maisemakahvilan, keittiön ja yleisö-wc:t.

TRIMMI löytyy yläpihalta ja on lähinnä kylmää varastotilaa, jossa on kymmenkunta erillistä huonetta. Voi käyttää esim. joukkueiden huolto- tai taukotilana. Vuokrataan vain koko aluetta koskevien tapahtumien yhteydessä.

Keurusselän Liikuntapuisto hinnasto – Pricelist 2024

 

Keurusselän liikuntapuiston internet-kamera