Lähde lumoavalle kulttuurimatkalle

Citynomadin sähköinen reittikartta

Keuruun on vanha ja maineikas kulttuuripitäjä. Arvokkaasta kotiseutuperinnöstämme  on helppo ammentaa sisältöjä myös vuoden 2021 kulttuurikesään. Olemme paketoineet Kiehtovaa vanhaa Keuruuta -esitteelle 42 kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuskohteen tiedot ja tapahtumat.

Esitteen (v2022) löydät tämän sivun ala laidasta  www.vanhakeuruu.fi

Paperiversion voit ottaa matkaasi Keuruun matkailuinfosta Kamanasta tai Keuruun kirjastosta.

 

Jokaisella rakennuksella on oma mielenkiintoinen tarina kerrottavanaan. Kotiseutusivusto Veräjässä voit uppoutua rakennusten historiaan ja jatkaa aikamatkaa menneeseen. Rakennuksen läheisyydestä löytyy infotaulu, jonka QR-koodista avautuu ikkuna kohteen Veräjä-sivulle.

Tutustu kohteisiin ja pitäjämme jännittävään kulttuurihistoriaan os. www.keuruunveraja.fi

 

Kiehtova vanha Keuruu ja koko laaja pitäjämme tarjoaa runsain mitoin nähtävää ja koettavaa, on näyttelyitä, konsertteja, kursseja, teemapäiviä, kirkollisia tilaisuuksia ja opastettuja kierroksia.

Idyllisissä kohteissa on mahdollisuus myös herkutteluun. Erinomaiset ravintola- ja kahviopalvelut kruunaavat kesäpäiväsi Keuruulla.  Pienistä putiikeista ja käsityömyymälöistä löydät mukavia tuliaisia ja kotiin viemisiä.

Keuruun keskustan kohteisiin voi tutustua myös pikku promenadilla. Kävelykartan avulla liikut vaivatta kohteesta toiseen. Maria Raunion polulle on koottu keuruulaisen kirjailija Eine Joutsijoen runoja.

Hae maksuton  kävelykartta Keuruun matkailuinfosta Kamanasta, kirjastosta tai tulosta www.vanhakeuruu.fiVanhan keuruun kävelykartta (PDF)

 

Kulttuurimatkalla voi yöpyä mukavasti lukuisissa vesistöjen ja luonnon ympäröimissä majoituskohteissa. Yhdessä päivässä et ehdi kokea kaikkea. Keskustan ja Tervan alueen kaupallisissa keskuksissa teet mukavan ostoskierroksen.

Lisätietoja Keuruun palveluista löydät Keuruun matkailun sivuilta ja os. www.visitkeuruu.fi

 

Laajan pitäjämme kyläkierroksilla on toinen mokoma nähtävää. Pihlajavedellä voit kokea kuinka luonto ja erämaan lumo ovat kietoutuneet kohteiden ympärille kertomaan omaa vuosisataista kertomustaan. Haapamäellä rautatiekulttuuri, museoveturit ja Wanhan näyttely ovat kylän parasta kulttuuriantia.

Katso esitteestä mitä muuta kulttuurimatkailijalle on tarjolla.

Esite on valmistunut keuruulaisten kulttuuritoimijoiden yhteistyönä. Mukana ovat olleet Keuruun kulttuuritoimi, Keuruun kirjasto, Keuruun museo, kulttuurimatkailuyritykset ja kolmannen sektorin toimijat.

 

TERVETULOA LUMOUTUMAAN KULTTUURISTA JA LUONNON IKIAIKAISESTA RAUHASTA!

 

 

Etsi lisätietoja täältä

www.keuruu.fi

www.keskikirjastot.fi

www.keuruunmuseo.fi

www.visitkeuruu.fi

 

TIEDOT SITOUMUKSETTA, ESITTEEN TIEDOISSA MUUTOKSET MAHDOLLISIA