Liikuntaneuvonta ja ohjattua liikuntaa

LIIKUNTANEUVONTA

  • Viikottain liikuntaneuvontaa on torstaisin klo 14-15. Voit osallistua ilman ajanvarausta. (Huomioi uimahallin aukioloajat) 16.9.2021 viisi kertaa ryhmämuotoista liikuntaneuvontaa. Kts. tiedot alempaa.
  • Liikuntaneuvonta on yksilöllistä palvelua henkilöille, jotka eivät ole harrastaneet liikuntaa tai siihen on tullut pitkä tauko. Myös esim. sairaudesta tai vammasta toipumisvaiheen jälkeen voi olla tarvetta saada ammattilaisen apua liikunnan aloittamiseen. Liikuntaneuvonnassa kartoitetaan asiakkaan lähtötilannetta tapaamisessa, ja tehdään suunnitelma liikunnan aloittamiseen. Tapaamisia voidaan järjestää 1-5 kertaa, riippuen tarpeesta.
  • Tavoitteena on löytää asiakkaan lähtökohdista sopivat liikkumisen muodot ottaen huomioon mm. elämäntilanne ja terveydentila.
  • Asiakas maksaa itse aiheutuvat kulut esim. välinevuokraukset tai pääsymaksut, mikäli sellaisia toimintoja suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa liikuntaneuvontakertoihin.
  • Aina voit kysyä myös ohjatuissa liikuntaryhmissä, liikuntapaikoilla, sähköpostilla tai puhelimitse ilmaisia neuvoja ja vinkkejä liikunnanharrastamiseen liikuntatoimen henkilöstöltä.
  • Lääkäri tai terveydenhoitaja voi myös olla yhteydessä liikuntaneuvontaan puolestasi ja varata ajan tai pyytää liikuntaneuvonta olemaan sinuun päin yhteydessä, mikäli niin sovitte. Voit ottaa liikunnan itsekin terveydenhuollon palvelujen käynnillä puheeksi ja keskustella liikunnan aloituksesta, mikäli se sinua huolettaa terveydentilasi johdosta.

 

Tiedustelut ja ajanvaraukset liikuntapalvelujen henkilökohtaisesta liikuntaneuvonnasta ja matalan kynnyksen liikuntaryhmistä Heli Peltola p. 040 827 2753.

Liikuntaneuvontaa on mahdollista saada Terveyskeskuksen fysioterapeutilta p. 014 269 0060.

Tiedustelut matalankynnyksen liikuntaryhmistä erityisliikunnanohjaaja p. 040 520 3949.

 

LIIKUNTANEUVONTAA Starttiryhmässä syksyllä

Oletko kiinnostunut aloittamaan liikkumisen ja löytämään liikunnan osaksi arkeasi tai haluaisit alkaa liikkua säännöllisemmin pitkän tauon jälkeen? Liikuntaneuvonnan Startti-ryhmä on juuri sinua varten! Startti-ryhmä on ilmainen matalan kynnyksen ryhmä, jossa tutustutaan eri liikuntamuotoihin, yrittäen löytää sinun tapasi liikkua ja lisätä liikuntaa omaan arkeesi.

Startti-ryhmä aloittaa to 16.9 klo. 14 uimahallilla. Startti-ryhmä kokoontuu 5 kertaa, jokaisella kerralla on oma teemansa. Tervetuloa mukaan löytämään oma liikunnanilosi!

Liikuntaneuvonnan ryhmä 2021 esite

 

OHJATTUA LIIKUNTAA

Uimahallin ryhmät

Erityisliikunnan matalankynnyksen ryhmien kalenteri

Muista myös kansalaisopiston ja Keuruun Sport Centerin liikuntatarjonta.

Sydänpotilaan liikuntapolku

Vinkkejä omatoimisiin harjoituksiin