Luontopolut ja -kohteet

Luontopolut

Luontopolut päivitetään keväisin.

Pohjoislahden luontopolku – Lintusyrjänharju (Lähtöpaikka: Koskenpääntie 2)

Pohjoislahti luontopolku pdf (tulosta)

Pohjoislahden koulun pihasta lähtee sinisellä nauhoituksella merkitty Lintusyrjänharjulle suuntaava 4,5 km luontopolku. Reitti on alussa tasaista kangasmaastoa. Varsinaiselle harjulle nousu n. 3 km kohdalla on jyrkkä, kuten myös laskeutuminen. Kohdan voi oikaista harjun alaosaa pitkin (ei opastusta). Lintusyrjän alueella on paljon muitakin polkuja ja hyväkulkuista, hienoa hiekkaharjua. Ei taukopaikkaa, omat juomat ja eväät, ei vessaa. Lähtöpaikalla koulun pihassa on Kyläyhdistyksen kesäkioski. Karttoja koulun seinässä olevasta laatikosta.

 

 

 

 

 

Ilovuoren luontopolut (Lähtöpaikka: Mäntäntie 126)

Ilovuoren ulkoilureitit.pdf (tulosta)

Keuruun Auton “takapihalla” lähtöpaikka. Polku- ja tiepohjaa, monimuotoista sekametsää. Lyhyempi reitti (sininen 3,2 km) on tasainen, hyvää ja leveää polkupohjaa. Pystyy normaalilla kelillä menemään lenkkareilla, eikä vaadi erityistä kokemusta tai hyvää kuntoa. Pitempi reitti (punainen 5,7 km) vaatii hyvät tukevat kengät ja osassa paikkoja voi olla hieman märkää pohjaa. Erityisesti Mäntymäelle noustessa pitkä jyrkkä mäki, kuten myös laskeutuessa. Vaatii hyvää kuntoa. Pitemmältä reitiltä voi oikaista ison mäen laatikolta linjaa pitkin (kartta, ei opastusta). Ei taukopaikkaa, omat juomat ja eväät, ei vessaa.

 

 

Hartunlammen luontopolku (Lähtöpaikka: Latvatie 1)

Hartunlammen luontopolku pdf (tulosta)

Luontopolku Ketvelniemessä on pituudeltaan 4,8 km. Pysy sinisellä merkityillä reitillä. Heti lähdön jälkeen uusia tontteja polun vasemmalla puolella, joten polkua on linjattu uudelleen. Polku on osin hyvää isoa polkua ja osin hyvinkin pientä ja metsäistä. Erityisesti Hartunlammen ympäristössä keväisin erittäin märkää. Vaatii hyvät kengät ja hyvän kunnon. Viitoitus loppuu Ranta-Keuruuseen, josta tien ylityksen jälkeen pääsee kävelytietä tai kuntorataa takaisin lähtöpaikkaan. Tulosta kartta mukaasi. Nuotiopaikka (omat puut), omat juomat ja eväät, ei vessaa. Ketvelniemessä on myös muita lähiliikuntapaikkoja. (kartta)

 

Ylläolevat luontopolut on merkitään maastoon liikuntapalveluiden toimesta karttaan merkityin värein viitoin ja nauhoin.
Kuntoratoja ei ole merkitty väreillä, valaistuja klo 21 saakka. Pohjoislahden kuntorata valaistu myös aamulla klo 7.00.

 

Haaravuoren luontopolku Haapamäellä (linkki)
Lähtöpaikka: (Veturipuistotie)

Haapamäellä Höyryveturipuiston läheisyydessä. Luontopolun varrella olevissa opastauluissa kerrotaan alueen luonnosta ja luonnonilmiöistä. Polun alkuun pääset seuraamalla parkkipaikan kulmasta lähteviä viittoja. Matkaa on kevyenliikenteenväylää ja kylätietä pitkin noin 400 metriä. Koko lenkin pituus on noin 2,5 km. Luontopolku on merkitty maastoon sinisillä puihin maalatuilla merkeillä. Haaravuorelle on hieman nousua, mutta ei vaadi erityisen hyvää kuntoa. Pärjää lenkkareilla, mutta suositellaan tukevia kenkiä. Omat juomat ja eväät. Höyryveturipuisto on p-paikan läheisyydessä, jossa on ravintola ja wc.  Reitin varrella on laavu. Omat puut kannattaa ottaa mukaan. (linkki otsikossa)

Himmaanmäki Riihossa (linkki)

Tornialueella on  n. 700m luontopolku. Polulla on 7 tehtävä taulua. Helppomaasto. Himmaan huippu näkötorni, nuotiopaikka, jossa puut ja vessa on.

Hotelli Keurusselän luontopolku 2 km

lähtö hotellin rannan laivalaiturin kupeesta.

Erämaapäivien reittejä Pihlajavedellä (linkki)

Luontopolut ovat luonnonmukaisia, ei kunnossapitoa. Suositellaan kunnon
säänmukaisia varusteita. Kulkeminen jokamiehen oikeuksilla.

Runoilijan polku Multialla (linkki)

Luonnonsuojelualueita (linkki)

Luonnon vesillä – vesiretkeily (linkki)

Laavut (linkki)

Murron kivi (linkki)

Luontokohdekarttoja on myynnissä Keuruun Kaupungin yhteispalvelupisteessä ja kirjastossa.

Keurusseudun luonnonystävien (linkki) nettisivuilla löytyy myös karttoja ja infoa luontokohteista, melonnasta ja luonnonsuojelualueista.

Jokamiehen oikeudet (linkki)

Turvallisuusasiakirja (linkki)