Hiihtolatuinfo ja kuntoradat

Latuinfo:

Laduilla on vielä vähän lunta, joten maata näkyvissä paikoin ja latu-urat kapeahkot. Perinteisen latu on ajettu reunaan. Varovaisuutta erityisesti laskuissa.

Älä hiihdä perinteisen uran päällä luisteluhiihtoa ja riko latua. Myös laskuissa aurattaessa siirrytään latu-uralta sivuun, jotta latu ei rikkoonnu.

Kävely latu-urilla on kielletty. Latujen kunnossapitoon käytetään resursseja ja niiden kunnostus ei ole helppoa. Kunnioita työtä. (Toim. huom. Tämä tieto täällä tuskin tavoittaa kävelijöitä)

Nauti kauniista ja lumisesta luonnosta omalla vauhdilla huomioiden kanssa hiihtäjät. Nopeammat väistävät hitaampia.

Tästä linkistä pääset kätevästi katsomaan latutietoja karttoineen ja profiileineen. Keurusselän liikuntapuiston web-kamera löytyy Keurusselän liikuntapuiston esittelysivun alalaidasta ja tästä linkistä.

Kartat ja lisätiedot alla, sekä lisäksi p. 0400-645088.

 

Yleistä tietoa kuntoradoista ja laduista

Facebook

Sääennuste

Valot sammuvat klo 21.00 kesällä ja talvella. Syksyllä valot syttyvät iltaisin lokakuun alussa.

Maalla olevat reitit toimivat kuntoratoina kesällä. Alla pelkät kesäreitit erikseen.

 

Keuruun ladut

Kiireellisyysluokat:

1= ajetaan ensimmäisenä ja myös vkl sateen jälkeen

2= hoidetaan säännöllisesti (1 jälkeen)

3= ajetaan tarpeen mukaan (mm. sivukoulujen ladut, jos eivät muuten kuulu latuverkostoon, muita uria)

 

Turvallisuusasiakirja

 

Keskustan kuntoradat ja ladut

Urheilukeskuksessa Seipon kuntorata ja kenttä valaistu. Pituus 2,5 km. Yo. Kartta. Kentällä helppo 300 m tasainen latu. Jäähallin ympäri 700 m ja ns. vesitorninlenkki 1,2 km vielä helpohkoja latuja. Pisimmällä lenkillä pitkä lasku ja nousu, osittain jyrkkäkin, mutta ei mutkittelevia laskuja. Latuyhteys Kivelään järven yli. Lähtö Einari Vuorelantie 4-6. (kiireellisyysluokka 1)

Kivelässä 4,6 km valaistu kuntorata  ja Mahlakorven lenkki 8 km (kota). Yo. Kartta. Valaistu lenkki, helpohko. Laskut suorat ja loivahkot, nousut loivia, muutaman metrin mahdollisia haarakäyntinousuja lukuunottamatta. Mahlakorvenlenkki myös loivapiirteinen. Kodalta kovavauhtinen lasku, lopussa kaartaa tien suuntaiseksi ja ylittää tien. (Kiireellisyysluokka 1)  Latuyhteys keskustaan järven yli. Vko 6-9 ajetaan edelleen yhteyslatu n. 1,5 km osuus Jukojärvelle ja Multialle (krs. Keuruu-Multia latu). Lähtö Kelloniemen tie 17 (muut yo. ladut kiireellisyysluokka 2)

Ketvelniemen kuntorata valaistu 2,5 km. Yo. Kartta. Kulkee asuntoalueella, jossa ihmiset tallaavat latua kielloista huolimatta. Tien ylityksiä kaksi. Yksi jyrkkä haarakäynti nousu n. 5-10 m. Muutoin mukava loivapiirteinen. Lähiliikuntapuistossa lapsille sopiva n. 150 m tasainen latu. Lähtö lähiliikuntapuistosta Runkotie 96. Koirahiihto ke ja su klo 19.00-21.00. (Kiireellisyysluokka 2)

Nyyssänniemen kuntorata valaistu 0,8 km. Yo. Kartta. Helppo ja tasainen. Ei varsinaista parkkipaikkaa. (Kiireellisyysluokka 2)

Jääladut

Jäälatuja on Keurusselällä Ahtolan Satamasta Pappilanniemen ympäri Kamanaan, Kaunissaaren ympäri ja Hotelli Keurusselkään ja jatkuen Keurusselän liikuntapuistoon. Pistolatuja myöhemmin talvella Haitonmäkeen. Tarhialla ja Kivilahdella. Yo. Kartta. Jäällä liikkuessa noudatettava yleisiä turvallisuusohjeita. Lähtöpaikkoja: Ahtolan Satama, Tervan liikuntapuisto, Hotelli Keurusselkä (Kiireellisyysluokka 2) kts. latuinfo yllä

Keuruu-Multia laturetken reitti

Kivelästä Jukojärvelle Veikkolaan (18 km Keuruulta) Harmaakorvenlenkki (30 km Keuruulta) perinteinen ja luistelu. Karttalinkki alla. Vko 6-9 latua ajetaan latukoneella latu myös Mahlakorvesta (n. 1,5 km yhteyslatu). Kovien lumisateiden jälkeen kuitenkin lyhyemmät reitit ajetaan ensin. (Kiireellisyysluokka 2)

Multian päästä ajetaan moottorikelkalla Harmaakorpeen asti. Lähempänä laturetkeä (vko 9 lopussa) reittiä ajetaan myös latukoneella kokonaan.

Kartta  Keuruu-Multia laturetkestä lisää infoa

Keurusselän liikuntapuisto

Keurusselän liikuntapuiston reittikartta

Kartta

 

Heti liikuntapuistoon tullessa yläsillan kupeesta lähtee pitempi valaistu reitti varuskunnan reitille, jossa Montosvuoren ylälenkkiä 4 km. Yhdyslatu Keurusharjun mökeille ja Hotelli Keurusselkään 1,5 km. Liikuntapuistossa on tapahtumia pääsääntöisesti viikonloppuisin, jolloin  hiihtämistä mahdollisesti rajoitetaan. Lähtöpaikat Keurusselän liikuntapuisto Keurusseläntie 14 ja Varuskunnan ylälenkille pääsee suoraan Kolhontie 535. Kartassa olevat hotellin ladut (vihreällä) eivät ole liikuntatoimen hoidossa. Tiedustelut hotellista tai mökeiltä. (Kiireellisyysluokka 2)

 

Haapamäen ladut

Urheilukeskuksessa valaistu 1,5 km luisteluun ja perinteiseen.
P-paikka Tavaratie 20. (Kiireellisyysluokka 1)

Tervakodan laavulle 5 km ja  Suojan lenkki 3 km perinteinen tyyli. (Näiden latujen pohjia ovat maanomistajat muokanneet, ja näinollen latujen kunnostaminen ei vielä näillä lumilla onnistu mitenkään)  P-paikka
Pihlajavedentie 1 A, Haapamäki. (Kiireellisyysluokka 2)
Kartta

Muita latuja

Koipikankaan valaistu 1,25 km perinteinen.
P-Paikka Koipikankaantie (hautausmaan vieressä) Kartta

Mikkolankankaan kuntorata 2 km. Helppo melkein tasainen kangasmaasto. P-Paikka Pohjoislahden koululla. Koskenpääntie 5. Kartta

Karansalmen latu, perinteinen, retkilatu, Lähtö Kokinmäentien kodalta, Tied. Kalle Kuusimäki

Liesjärven valaistu 1,75 km perinteinen ja luistelu.
P-Paikka Liesjärven koululla (vanha), Korkatintie, Keuruu. Tied. p. 040 575 8097 Kartta

Valkealahti kylälatu perinteinen Esa Matinaho p. 040 593 0605

(kiireellisyysluokka 2)

Riihon ladut lisää infoa

 

KESÄREITIT (soveltuvat myös maastopyöräilyyn):

Urheilukeskuksessa Seipon kuntorata ja kenttä valaistu. Pituus 2,5 km. Kentällä helppo 300 m tasainen latu. Jäähallin ympäri 700 m ja ns. vesitorninlenkki 1,2 km vielä helpohkoja latuja. Pisimmällä lenkillä pitkä lasku ja nousu, osittain jyrkkäkin, mutta ei mutkittelevia laskuja. Latuyhteys Kivelään järven yli. Lähtö Einari Vuorelantie 4-6. Kartta

Kivelässä 4,6 km valaistu kuntorata  ja Mahlakorven lenkki 8 km (kota). Valaistu lenkki helpohko. Alamäet suorat ja loivahkot, nousut loivia, muutaman metrin mahdollisia jyrkempiä kohtia lukuunottamatta. Mahlakorvenlenkki myös loivapiirteinen. Kodalta pitkä alamäki, lopussa kaartaa tien suuntaiseksi ja ylittää tien. Lähtö Kelloniemen tie 17 Kartta

Ketvelniemen kuntorata valaistu 2,5 km. Kulkee asuntoalueella. Tien ylityksiä kaksi. Yksi jyrkkä nousu n. 5-10 m. Muutoin mukava loivapiirteinen. Lähtö lähiliikuntapuistosta Runkotie 96. Kartta

Nyyssänniemen kuntorata valaistu 0,8 km. Helppo ja tasainen. Ei varsinaista parkkipaikkaa.

Keurusselän liikuntapuisto
Valot eivät toimi Peurunniemen ja Montosvuoren lenkeillä tällä hetkellä. Heti liikuntapuistoon tullessa yläsillan kupeesta lähtee pitempi valaistu reitti varuskunnan reitille, jossa Montosvuoren ylälenkkiä 4 km. Yhdysreitti Keurusharjun mökeille ja Hotelli Keurusselkään 1,5 km.  Liikuntapuistossa on tapahtumia pääsääntöisesti viikonloppuisin, jolloin liikkumista mahdollisesti rajoitetaan lähinnä stadionalueella. Lähtöpaikat Keurusselän liikuntapuisto Keurusseläntie 14 ja Varuskunnan ylälenkille pääsee suoraan Kolhontie 535.
Kartta

Luontopolkuja